Cultuur- en sportactiviteiten voor ouderen

Brochure met aanbod
Afbeelding behorende bij Cultuur- en sportactiviteiten voor ouderen | Brochure met aanbod

Onlangs maakte Cultuurbedrijf RIQQ samen met de gemeente Rheden, het Sportbedrijf en de bibliotheek een boekje met kunstaanbod speciaal voor kinderen ‘Sjors Creatief- Sjors Sportief’. Omdat meedoen aan kunst- en cultuuractiviteiten voor iedereen verrijkend, versterkend en verbindend werkt, gaan we nu ook een brochure maken voor ouderen. Het doel is om vitale, maar ook kwetsbare of eenzame ouderen, nog meer te betrekken bij kunst- en cultuuractiviteiten. De brochure zal in september uitkomen.

Wat komt er in de brochure?
De brochure biedt een overzicht van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur en sport in Rheden. Dit kunnen proeflessen zijn, cursussen, deelname aan een vereniging of een eenmalige workshop. Het gaat om aanbod vanaf september 2017. De informatie zal uit de volgende gegevens bestaan:

  • Wat is het aanbod
  • Wie is de aanbieder?
  • Wanneer is het? Welke dag/tijd?
  • Hoe vaak vindt de activiteit plaats?
  • Waar vindt de activiteit plaats?
  • Wat zijn de kosten?
  • Contactgegevens (telefoonnr. en website).Voor meer informatie nemen de geïnteresseerden contact op met de aanbieder.

Naast het aanbod zullen in de brochure ook artikelen worden opgenomen en relevante en leuke informatie voor de doelgroep.

Hoe melden de lezers van het boekje zich voor een activiteit aan?
Geïnteresseerden nemen rechtstreeks contact op met de aanbieder, via de vermelde gegevens.

Hoe wordt de brochure verspreid?
De brochure wordt via verschillende organisaties uitgedeeld aan ouderen. Zo gaat deze mee met de huisbezoeken van Stichting Stoer en wordt deze aangeboden bij verzorgingshuizen, thuiszorg, buurthuizen etc.

Hoe komt  mijn aanbod in de brochure?
Heb je aanbod dat specifiek voor ouderen geschikt is? Geef dit dan vóór 7 maart door via: info@cutuurbedrijriqq.nl. Geef hierbij in ieder geval antwoord op de bovenstaande vragen. Uiteraard kun je dit initiatief ook aangrijpen om nu die cursus of workshop voor ouderen te ontwikkelen waar je al een tijdje aan dacht! Kijk hierbij dan ook even kritisch naar de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor ouderen, die al dan niet minder mobiel zijn.

Zijn er kosten aan verbonden?
Aan deelname in de brochure zijn geen kosten verbonden.

Ik ben er van overtuigd dat we samen een prachtige brochure kunnen samenstellen, die ouderen (weer) aanzet om hun passie te volgen!

Hartelijke groet,

Jet Smeets
Coördinator Culturele Ontwikkeling
Cultuurbedrijf RiQQ
06-13005437