Cultuurfonds Gelderland zoekt kandidaten voor Bokaal

Categorie muziek
Afbeelding behorende bij Cultuurfonds Gelderland zoekt kandidaten voor Bokaal | Categorie muziek

Dit jaar in de categorie muziek: fanfare, brassband, koren of harmonieën

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Bokaal 2017.
Commissaris van de Koning C.G.A. Cornielje, initiatiefnemer van de prijs en tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland, reikt de prijzen in oktober uit. Dit keer zoekt het fonds kandidaten in de wereld van de koren en blaasmuziek.
De Bokaal In het najaar reikt de Commissaris van de Koning Cornielje de Bokaal uit, een bedrag van € 5.000 plus de Bokaal en twee keer een bedrag van € 1.000.
De Bokaal wordt speciaal vervaardigd voor de laureaat door een Gelders kunstenaar. Kent u mensen in de wereld van harmonie, fanfare, brassband of koor die opvallend, inspirerend en langdurig actief zijn zonder daar voor betaald te krijgen, dan horen we graag van u. Tot 15 mei a.s. kunt u één of meerdere personen voordragen via www.cultuurfonds.nl/gelderland/prijzen. Tevens ziet u hier winnaars van eerdere edities met de werkterreinen waarvoor ze opvallende prestaties hebben verricht. De criteria • De Bokaal is bedoeld voor personen van onbesproken gedrag die zich op uitstekende wijze verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van HaFaBra en koren in Gelderland.

• Het moet gaan om bijzondere verdiensten op het werkterrein van het Cultuurfonds, die op basis van vrijwilligheid zijn verricht of die de professionele activiteiten in ruime mate overstijgen. Veel waarde wordt gehecht aan grote persoonlijke inzet en bevlogenheid, inspirerend zijn voor anderen en katalyserend werken voor gewenste (nieuwe) ontwikkelingen.

• De activiteiten waarvoor de kandidaten worden bekroond dienen een regionale uitstraling te hebben.

• De voorkeur gaat uit naar kandidaten die nog volop actief zijn in het culturele veld. De jury van de Bokaal 2017 bestaat uit Arend Nijhuis (adviseur Cultuurmij Oost), Koen van der Mark en Dick Chargois (bestuursleden van het Cultuurfonds Gelderland en Wendelien Kuit (ambtelijk secretaris van het Cultuurfonds Gelderland). Voor meer informatie kunt u het Cultuurfonds bereiken op (026) 359 8635.